Boksteam Assen

Nieuws

6 januari 2019

Naar de buitenwereld toe zat Boksteam Assen als Boxing Academy Assen verder gaan. De naam boksteam Assen zal wel blijven bestaan als naamvoering voor ons wedstrijdteam. Verder zal de naam Boxingacademy Assen gaan prijken op een nieuw onderkomen dat in de loop van dit jaar betrokken zal worden. Een gloednieuwe gym dat tevens het weerbaarheidscentrum van Mental Progress zal zijn.

22 juli 2018

Na 2 heel succesvolle edities van ons eigen boksgala , “De Grote Prijs van Assen” komt er een derde editie.
Zaterdag 16 maart is de datum die je al vast in je agenda kan zetten. Details kan je de komende tijd lezen op degroteprijsvanassen.nl 

11 mei 2018

Komende zondag 13 mei is ons boksteam Bij zwemschool Rob Sports voor een leuke clinic. Iedereen die zin heeft mag kennis maken met de basics van het boksen. De opbrengsten gaan naar ALS.

Voor de jeugd hebben we een nieuwe sponsor. WoPro stoffering gaat alle jeugdboksers voorzien van nieuwe trainingspakennen en sporttassen. We hebben hiervoor de allernieuwst Adidas lijn trainingspakken aangeschaft. 

16 januari 2018

Om kosten te besparen heeft de gemeente Assen alle rotondes overgedragen aan bedrijven die er zorg voor dragen en er hun reclame borden mogen plaatsen. Boksteam Assen heeft de rotonde Lonerstraat gekregen. 4 mooie borden met ons logo duidelijk te zien voor al het verkeer dat de rotonde neemt. Het onderhoud van de rotonde hebben we uitbesteed aan onze sponsor John Schmitz Hoveniers Een prachtige samenwerking tussen de gemeente Assen, Boksteam Assen en John Schmitz Hoveniers 


10 september 2017

Onze gym is vernieuwd. Alle wanden hebben een opknapbeurt gehad en onze boksring heeft een takelsysteem
 zodat wanneer we de ring niet gebruiken deze tegen het plavond gehezen kan worden. 

5 juni 2017

In ons bestuur is een wisseling geweest. Onze nieuwe voorzitter is Mike Reijmerink.

Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben Mike Reijmerink, 44 jaar, getrouwd en 2 kinderen. Johann heeft mij gevraagd om het voorzitterschap van Hendrik Wielinga over te nemen omdat Hendrik aan Johann heeft gevraagd een nieuwe voorzitter te zoeken.
Inmiddels train ik bijna 2 jaar bij Boksteam Assen, echter ken ik de club al veel langer en was bij de oprichting van het Boksteam een “stempelkaart lid”. Het boksen is voor mij een uitlaatklep naast drukke werkzaamheden als zelfstandig ondernemer (internationale groothandel voor motor-slijtdelen t.b.v. Grond- Weg- en Waterbouw). Ik probeer zo mijn conditie als hobby-motorcrosser op peil te houden. Inmiddels kan ik stellen dat dat aardig werkt – de trainingen zijn soms pittig maar altijd gezellig.
Door mijn drukke ondernemerschap heb ik met Johann afgesproken deze taak waar te nemen tot bouwvak 2018. De reden daarvan is dat ik vind dat je iets wel goed moet doen als je er aan begint, dus ik hoop dat voor de club waar te kunnen maken – en dus langer jullie voorzitter te mogen zijn.
Ik denk dat we samen met de leden veel kunnen en Boksteam Assen zien als ons Boksteam. Mensen die ideeën, plannen of wat dan ook hebben: zeg het ons en we kijken wat we ermee kunnen doen. Boks!

7 mei 2017

Fase drie van de verbouwing van onze gym is begonnen.
De boksring is besteld en wordt op maat gemaakt door een bedrijf en begin juni in de gym in elkaar gezet.
Met het afsluiten van fase 3 hebben we de gym een prachtige metamorfose gegeven en kunnen we als boksschool enorm trots zijn op ons onderkomen.

30 oktober 2016

De tweede editie van ‘ De Grote Prijs van Assen’ zal gehouden worden op 18 maart 2017. Hiermee vieren we het 10 jarig jubileum van Boksteam Assen. De website: de grote prijs van Assen.nl zal regelmatig ververst worden met het laatste nieuws omtrent het boksgala.

23 september 2016

Onze boksschool heeft een rijkssubsidie toegekend gekregen van € 80.000,00. Doel is om kinderen uit lage inkomensbuurten te laten sporten en weerbaar te maken.Pesten en groepsdruk zal een belangrijk thema zijn tijdens de lessen.
Omdat het hier om een specialisatie gaat zal weerbaarheidscentrum Mental Progress het project gaan uitvoeren onder projectnaam Fit In. Vrijwel alle scholen in lage inkomensbuurten hebben hun medewerking toegezegd zodat de uren van de gymlessen gebruikt kunnen worden.

20 maart 2016

Ons boksgala ‘De Grote Prijs van Assen’ was een groot succes. In een volle zaal werden 13 bokswedstrijden van een goed niveau afgewerkt. Voor onze Boksschool kwamen Marco Tent, Suzanne Hanzens en Joshua Talens in de ring. Marco Tent bokste een goede eerste ronde maar moest toch zijn meerdere erkennen aan zijn tegenstander. Suzanne Hanzens maakte haar ringdebuut. Ze ging vanaf de eerste bel vol in de strijd en was binne 55 seconden klaar met haar tegenstander. JOshua Talens maakte speciaal voor ons eigen gala een eenmalige entree. Hij nam het in de hoofdpartij op tegen Jilles Bijlstra van Boksschool de Waldhoek. Een echte A-klasse partij met heel slim boksen van Joshua die zijn tegenstander geen moment in zijn spel liet komen. Een mooie overwinning voor Joshua die twee jaar niet in de ring had gestaan.

15 februari 2016

Ons boksgala ‘De Grote Prijs van Assen’heeft een eigen website, de grote prijs van assen.nl. Deze site blijft het gehele jaar online en zal ieder jaar gebruikt worden voor informatie omtrent de boksgala’s in Assen.

12 januari 2016

De landelijke opendag was met name in onze boksschool een groot succes. In de ochtend kon men de wedstrijdboksers aan het werk zien tijdens de openbare training. In de middag werd de training van de jeugd goed bezocht en hebben we ook nieuwe aanmeldingen. Met name de les van KIDSboksen, ons weerbaarheidsprogramma was volle bak. Ouders en belangstellenden konden kijken hoe de kinderen vanaf 7 jaar een padagogosch verantwoorde training ondergingen.  met aan het eind een touwtrek wedstrijd tussen de KIDS en de jeugdgroep onder luide aanmoediging van het publiek. Kortom een topdag.

24 december 2015

Op 9 januari is er de Nationale boksdag 2016. Open dag bij veel boksscholen. Ook wij doen daar aan mee.
Bij hoge uitzondering zal de wedstrijdtraining openbaar zijn vanaf 11 uur. Publiek kan kijken in de “keuken” van Boksteam Assen.
Vanaf 12.00 uur is er de mogelijkheid zelf de bokshandschoenen aan te trekken en een clinic te volgen. Verder zullen boksers een demo laten zien.

Om 14.30 beginnen de kinderen van KIDSboksen met de training. Weerbaarheidstraining.  Kom kijken op 9 januari in het Sport & Wellness Center Assen, Industrieweg 5 Assen. 

1 oktober 2015

In verband met de groei die we doormaken is de huidige jeugdzaal te klein geworden. Tijd voor de volgende stap. De grote zaal in het Sport & Wellness Center Assen wordt ingericht om de jeugdtrainingen te gaan doen. Bokszakken, boksring en andere spullen worden de komende week geinstalleerd in de grote zaal.

19 september 2015

Onze jeugdbokser Gerrit Wolters (93kg 1,93 mtr) heeft zijn eerste wedstrijd met een dikke overwinning gebokst. Hij moest het opnemen tegen de Armeen Artur Martirosyan. Deze had geen kans tegen de sterk boksende Gerrit die goed gebruik maakte van zijn lengte en de enorme slagkracht.